mandag den 11. november 2013

Slutspilsbilledet efter spiluge 10

Efter en søndag med flere enorme overraskelser og Jacksonville Jaguars første sejr i næsten et år, ser slutspilsbilledet ud som følger:

AFC

1. Kansas City Chiefs 9-0
Havde en værdifuld bye-uge inden søndagens helt store brag ude mod divisionskampen mod Peyton Manning og Denver Broncos. Trods deres ubesejrede status er det nok forventeligt, hvis Chiefs bliver gjort til stor underdog i det opgør.
2. New England Patriots 7-2
Det var en givtig bye for patrioterne, der holdte fast i 2. seed efter de nederlag, der ramte Colts og Bengals. På søndag gæster Brady og co. formstærke Carolina Panthers, inden klassekampen mod Denver Broncos.
3. Indianapolis Colts 6-3
Mod St. Louis Rams løb Colts bolden 14 gange for – hold fast – 18 yards! Den slags er hvad der kunne medføre et 1-and-done-run i slutspillet. Og så hjælper det naturligvis heller ikke at Andrew Luck bliver interceptet tre gange. 8-38-blamagen mod Rams var Colts største nederlag hjemme siden 1993.
4. Cincinatti Bengals 6-4
Head coach Marvin Lewis vil ikke bruge de mange skader som undskyldning, men fakta er, at siden Geno Atkins placering på IR har Bengals ikke lignet et playoff-hold, og holdet var længe om at komme igang i nederlaget til Baltimore Ravens. Holdet fastholder dog førstepladsen i AFC North.

Wild cards
5. Denver Broncos 8-1
6. New York Jets 5-4
NFC
1. Seattle Seahawks 9-1
Seahawks lever højt på det gamle mantra om, at der ikke uddeles skønhedspræmier i NFL, således også i søndagens arbejdssejr ude over Atlanta Falcons.
2. New Orleans Saints 7-2
Rekorder på samlebånd søndag nat, hvor Drew Brees og holdkammeraterne tævede Cowboys som en stortromme. I The Superdome sluttede Saints med 40(!) første downs (en NFL-rekord) og franchise-rekord 625 yards på angrebet. Det var eksempelvis 224 yards mere end hvad 49ers og Panthers præsterede i deres kamp – til sammen!
3. Detroit Lions 6-3
En stor søndag for Lions, der overvandt divisionsrivalerne Bears, og samtidig fik hjælp af Eagles til at overtage førstepladsen i NFC North fra Green Bay Packers. Der har Lions ikke været placeret siden spiluge 5 i 2005. Calvin Johnson satte også holdrekord med sit NFL-TD nummer 64 i sin NFL-kamp nummer 100.
4. Dallas Cowboys 5-5
Divisionsvinderen i den tidligere så stærke NFC East må få et af de billigste slutspilsbilletter siden Seattle Seahawks for et par sæsoner siden (med 7-9). Mod Saints tillod Cowboys-forsvaret Drew Brees at complete 19(!) kast i træk, og i alt har Cowboys tilladt fire QBs at kaste for over 400 yards i hver deres kampe mod dem. Det gør det altså svært at vinde i NFL.

Wild cards
5. Carolina Panthers 6-3
6. San Francisco 49ers 6-3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar