fredag den 10. januar 2014

Preview: Divisional Playoffs, lørdag

Lørdag kl. 22.35 (TV3+) New Orleans Saints @ Seattle Seahawks
For første gang i holdets historie formåede Saints i lørdags at vinde en slutspilskamp på udebane, da holdet kunne rejse fra Philadelphia med en sejr over Eagles. Men lørdag kommer holdet på en markant hårdere opgave, når Drew Brees og kompagni står overfor Russell Wilson, holdkammeraterne, og ikke mindst det ekstremt larmende publikum på CenturyLink Field i Seattle.

For selv om Seahawks for første gang i to år måtte se sig slået på eget græs i december (af Arizona Cardinals, red.), er der adskillige grunde til, at Saints får uhyre svært ved at gentage sidste uges sejr. Ikke mindst imponerer hjemmeholdets utrolig stærke secondary med team-MVP, CB Richard Sherman. Sherman har kun set 59 kast gående i hans retning i denne sæson, men har alligevel tilraget sig otte interceptions, en INT-procent på 13,3 - sjældent set i ligaens historie.

Skal man have succes mod Seahawks, skal man være bygget til at spille, hvad der kaldes 'Big Boy'-football, med fokus på tunge løb op gennem midten, der kan tage brodden af det pres, som hjemmeholdets forsvar kommer med. Samtidig skal man være i stand til at holde QB Russell Wilson inde i lommen; han er bedst når han kan tage benene på nakken og forlænge spillene rent offensivt.

Det hele er dog ikke gråt i gråt, for i sidste uge imponerede Saints-defensiven ved at holde RB LeSean McCoy nogenlunde i skak. Ligaens statistisk set bedste RB i denne sæson blev holdt til påfaldende små 77 yards, og det var stærkt medvirkende til, at Saints kunne tage en fortjent sejr over Eagles.

Men Seahawks har ikke været one-and-done de sidste fem gange, holdet har været i slutspillet, og det er svært at se, at I år skulle være meget anderledes.
New Orleans Saints 14 @ 20 Seattle Seahawks

Søndag kl. 02.15 (TV3+) Indianapolis Colts @ New England Patriots

Efter det mirakuløse comeback i lørdags mod Kansas City Chiefs skal Andrew Luck og kompagni lørdag forsøge at gentage successen mod en af holdets største rivaler, Tom Brady og New England Patriots.

Efter nogen sæsoner med forrygende Brady-spil, er billedet af en af ligaens bedste spillere nogensinde blevet en smule mere mudret i denne sæson. Nogen ting har ikke været helt oppe på det niveau, som de forvente Patriots-fans har været vant til de senere år, men alligevel har holdet formået at tage andenseedningen i AFC, og det ser jeg som et vidnesbyrd om, at holdet nu i højere grad spiller som et _hold_. Det er mange år siden, at patrioterne har vundet så mange mange tætte kampe, som man har gjort i år, og det giver forhåbninger for Brady og co. inden lørdag.

Trods det vilde comeback mod Chiefs i lørdags viste kampen også, at Colts har enorme problemer med at dæmme op for modstanderne rent defensivt, og det er guf for hjemmeholdet. Det er værd at bemærke, at Brady har været den bedste QB i NFL de sidste 10 år når modstanderne blitzer, og samtidig har holdet i denne sæson været mere afbalanceret mellem kast og løb.

Med andre ord; det minder mere om formularen fra Patriots sidste Super Bowl-sejr i 2005, hvor Patriots angreb i lige så høj grad som Brady var anført af de to runningbacks, Corey Dillon og Kevin Faulk. Nu om stunder hedder arbejdshestene LeGarette Blount og Stevan Ridley samt Shane Vereen, der kan give Colts store match-up problemer, når han liner op som receiver.

Defensivt må Patriots sætte deres lid til de to bedst tilbageværende spillere på forsvaret: Cornerback Aquib Talip og free safety/nicklecorner Devin McCourty. Ifølge ProFootballFocus har McCourty haft sin bedste sæson i karrieren, og det vil være essentielt, at han spiller op til sit bedste overfor gæsternes bedste receiver, T. Y. Hilton.

Det er lidt vildt at tænke på, at Hilton ikke var starter i starten af sæsonen, hvor trænerstaben havde mere lid til Darrius Heyward-Bey. I sidste uge brændte Luck og Hilton Chiefs af for 224 yards, og kan de gøre det igen, kan Colts være tilbage blandt de sidste fire hold for første gang i tre sæsoner. Men det bliver i mine øjne en for stor mundfuld for holdet, specielt fordi gæsterne mangler brikker på forsvaret.
Indianapolis Colts 24 @ 35 New England Patriots

Ingen kommentarer:

Send en kommentar