fredag den 17. januar 2014

Preview: NFL Championship Sunday

Søndag bliver det afklaret, hvilke hold der den første søndag i februar mødes til årets Superbowl i New Meadowlands, New York. Her følger et preview til de to konferencefinaler.

Søndag kl. 21 (TV3+) New England Patriots @ Denver Broncos
Hvis man har kunnet se ESPN den sidste uge, vil man nok have hørt navnene Peyton Manning og Tom Brady de første tusind gange. Og det store slagnummer i årets AFC-finale er da også de to levende legender, der mødes for 15. gang siden de kom ind i ligaen omkring årtusindskiftet.

Og mens Manning vel aldrig har været bedre, og som bekendt har sat en stribe rekorder hos Denver, har Brady hos Patriots taget et halvt skridt tilbage i forhold til det kastecirkus, han stod i spidsen for indtil for et års tid siden. Ingen hold har løbet bolden så meget de to sidste uger bag en uhyre stærk offensiv linje, der har været fremragende til at åbne huller for LeGarette Blount og Stevan Ridley. Samtidig har head coach Bill Belichick leveret en af sine bedste sæsoner rent coaching-mæssigt, og holdet har netop haft fokus på at levere som et _hold_ hvor alle, høj som lav, har leveret de spil, der har holdt liv i patrioternes håb om at vinde deres første Super Bowl siden 2005.

Med sejren i søndags over San Diego Chargers tog Manning første skridt mod at støde spøgelset fra sidste sæson væk. Dengang blev Broncos som bekendt sendt på ferie af et fabelagtigt Ravens-comeback i divisional playoffs, og Broncos er da også favoritter på hjemmebane søndag.

Manning har dog haft det svært mod Patriots, og har blot fire sejre af 14 mulige mod Tom Brady, men der er tegn på, at det kan blive anderledes søndag. I comebacksejren tidligere på sæsonen begrænsede Patriots nærmest sensationelt Manning til under 200 yards, og man må gå ud fra, at Belichick med 8-9 mand i opdækningen vil forsøge at gentage den succes. Men den store forskel i forhold til det opgør er fraværet af Rob Gronkowski, og det bliver svært for Patriots-receiverne at skabe seperation på kastespillene.

Meget af fokus rent defensivt har været, at Broncos er uden cornerback Chris Harris, men er der en spiller, som Patriots bør tage sig i agt for, er det defensive tackle Terrence Knighton. Den tidligere Jaguars-spiller har leveret sin bedste sæson, og ikke mindst har han været stærkt spillende i slutningen af den regulære sæson. Hans tilstedeværelse gør det ikke just nemt for gæsterne søndag at løbe bolden. Og det er en stor del af grunden til, at jeg tipper en sejr til Broncos.
New England Patriots 24 @ 30 Denver Broncos

Søndag midnat (TV3+) San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks
Det bliver ikke en kamp for små børn, når Seattle Seahawks og San Francisco 49ers søndag ved midnat mødes for tredje gang i denne sæson. Divisionsrivalerne har matchet hinanden stort set hele sæsonen, og det er værd at bemærke, at hjemmeholdet har vundet alle indbyrdes opgør de sidste to sæsoner.

Selvom QB Russell Wilson ikke just lignede Peyton Manning i sidste uges sejr over New Orleans Saints, er hjemmeholdet med deres formidable 12. mand, de larmende tilskuere på CenturyLink Field i Seattle, klare favoritter. Det skyldes ikke mindst det brølstærke forsvar, der gør det meget svært for modstanderne at flytte bolden. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har set et play, hvor Seahawks er blevet sat helt skakmat, og det må stå klart, at 49ers kommer til at slås for hver evig eneste yard, de tilkæmper sig søndag.

Men i modsætning til Saints er 49ers væsentlig bedre bygget til at kunne byde Seahawks trods søndag. Skal man kunne slå Pete Carrolls mandskab, skal man kunne vinde kampen om turnovers, og være i stand til at stoppe Seahawks på tredje down. Og det er ikke nogen hemmelighed, at Seattle har problemer på deres offensive linje. Og linjen står overfor en skræmmende opgave mod 49ers stærke defensive tackles, der er blevet nogenlunde udhvilede i løbet af sæsonen, og er helt klar.

Samtidig er Percy Harvin formentlig ikke med i kampen, hvilket indsnævrer antallet af mål i kasteangrebet, som Russell Wilson må have, og det kan blive nøglen til en overraskende 49ers-sejr.
San Francisco 49ers 20 @ 13 Seattle Seahawks

Ingen kommentarer:

Send en kommentar