lørdag den 4. januar 2014

Preview, Wild Card Weekend, søndag

Søndag kl. 19.05 (TV3+) San Diego Chargers @ Cincinatti Bengals
Chargers er nok det hold, der er gladest for at spille med i playoffs, men de kommer på en hård opgave på Paul Brown Stadium mod hjemmestærke Bengals.

Inden sidste søndags kampe blev Chagers blot givet en statistisk set minimal chance for at avancere til playoffs, men fik sig lige akkurat kæmpet over målstregen efter den dramatiske hjemmesejr over Kansas City Chiefs reserver. Søndag står holdet overfor Bengals, der for tredje år i træk er med i kampen om mesterskabet, og dermed har god erfaring i at spille i januar måned. Tigrene tabte ikke en eneste kamp på eget græs i den regulære sæson, og det er et godt tegn. Siden 1978 har blot 11 hold af 50 hjemmeubesejrede hold været one and done i slutspillet, og læg dertil, at Bengals vandt det sidste indbyrdes opgør mellem de to hold for godt en måned siden - tilmed i San Diego.

Søndagens kamp bliver et opgør mellem et af ligaens bedste forsvar, og så Chargers, der har haft færrest angrebsserier i ligaen, men som omvendt har holdt bolden i længst tid pr. drive. Hvis gæsterne skal kunne tage sejren søndag må man vinde kampen om turnovers - og Bengals-QB Andy Dalton har vist en vis ustabilitet i denne sæson; noget, der dog primært har været et issud på udebane.

Selvom Bengals er uden Geno Atkins, har de vist sig at være en hård nød at knække, men har dog set en smule underlegne ud i divisionsopgør. Men mod andre hold end Ravens, Steelers og Browns har der ikke været meget af det. Jeg går med Bengals i en relativ klar sejr.
San Diego Chargers 17 @ 27 Cincinatti Bengals

Søndag kl. 22.45 (TV3+) San Francisco 49ers @ Green Bay Packers

Det bliver en kold affære, når 49ers skal forsøge at slå Packers for tredje år i træk på Lambeau Field søndag aften. På forhånd er søndagens kamp måske den mest imødesete af de fire opgør i denne weekend, ikke mindst takket være Aaron Rodgers comeback hos hjemmeholdet.

Det er dog også værd at huske på, at udover Rodgers har Packers også Randall Cobb med, og det øger hjemmeholdets muligheder. Men de får det utvivlsomt svært, selvom Superbowl-deltagere generelt har haft svært ved at gentage slutspils-succes året efter. Af alle Superbowl-deltagere siden 2008 har blot ét hold (New England Patriots sidste år) nået længere end til divisional playoffs, og kun et andet hold (Arizona Cardinals 2009) har overhovede vundet en slutspilskamp året efter.

Men 49ers har nyere historik på deres side, og den måde, som 9ers har vundet over Packers på, giver grund til bekymring i Wisconsin. Efter Colin Kaepernicks bønnestage-løb i sidste års playoff-kamp var meget fokus fra Packers' side rettet mod at stoppe QB-løbet i årets første møde mellem holdene, og hvad skete så? Kaepernick kastede for over 400 yards! Og i tillæg må Packers undvære Clay Matthews!

Selvom det ekstremt kolde vejr ikke just indbyder til det, forventer jeg en relativt højtscorende affære, og som gæsterne har spillet den sidste måned, skal Aaron Rodgers og co. stå tidligt op for at hamle op med 9ers.
San Francisco 49ers 30 @ 21 Green Bay Packers

Ingen kommentarer:

Send en kommentar