fredag den 3. januar 2014

Preview, Wild Card Weekend, lørdag

Lørdag kl. 22.35 (TV3+) Kansas City Chiefs @ Indianapolis Colts

Efter sidste sæsons 2-14 katastrofe, gik Chiefs næsten fra worst to first i denne sæson, og er fortjent belønnet med en plads i slutspillet. Men de kommer på en hård opgave mod et vel-coached og på det sidste også velspillende Indianapolis Colts, der har fundet en vindende formular trods et hav af skader. Colts har brugt flest spillere på angrebet i hele sæsonen, og næstflest spillere på forsvaret, men har alligevel nogen kvalitetssejre i denne sæson, blandt andet for tre uger siden mod netop lørdagens modstander.

'Vi plejer at sige at Jamal Charles er public enemy nummer 1, og det er han også (lørdag, red), sagde Colts head coach Chuck Pagano torsdag, og relativt forenklet er det den største trussel, som gæsterne kan byde Andrew Luck og kompagni. Hjemmeholdets trusler er langt mere mangfoldige, og på det sidste har runningback Trent Richardsson så småt også begyndt at retfærdiggøre, hvorfor Colts tidligere på sæsonen gav Cleveland Browns et 1. runde pick for hans evner.

I de sidste fire kampe har Luck stået for otte touchdowns og blot én interception samt en completion-procent på flotte 66, og det bliver uhyre svært for Andy Reids mandskab at dæmme op for Luck, der spiller sin første slutspilskamp på hjemmebane. Chifs har ikke vundet i slutspillet siden 1993, og mit bud er, at de minimum skal vente et år mere, inden det kan blive aktuelt.
Kansas CIty Chiefs 14 @ 27 Indianapolis Colts

Lørdag nat kl. 02.10 (TV3+) New Orleans Saints @ Philadelphia Eagles
På Lincoln Financial Field i Philadelphia skal Drew Brees og New Orleans Saints forsøge at få den forbandelse, det er, ikke at have vundet på fremmed græs i slutspillet nogensinde, når de står overfor formstærke Philadelphia Eagles.

Philadelphia Eagles havde en 2013-sæson, der mindede voldsomt om sidste sæsons vinder af NFC East, Washington Redskins. Redskins gik i 2012 fra en 3-6 start og vandt herefter syv kampe i træk til at slutte 10-6, præcis samme record som Eagles, der startede sæsonen ud 3-5. Sidste års Redskins-succes kom ved hjælp af en 2012-rookie, der satte nogen sensationelle stats på bordet, og denne sæsons Eagles-succes er kommet ved hjælp af en 2012-rookie, der også har leveret langt langt over forventning.

Med til historien hører dog, at Redskins måtte se sig slået af Seattle Seahawks i sidste sæsons slutspil, mens deres QB (Robert Griffin III) måtte se på med et overrevet korsbånd. Så slemt går det forhåbentlig ikke for Nick Foles, der har fået sit helt store gennembrud i anden halvdel af denne sæson.

Ser man på Saints på udebane i slutspillet, har der været flere ligheder mellem de nederlag, som holdet har lidt. Holdet har i alle tilfælde puttet godt med point på tavlen, men deres 3-5 statistik på udebane i denne sæson lover ikke specielt godt, og også på skadesfronten har Sean Paytons mænd problemer, både på angrebet, hvor holdets OL har haft enorme problemer med at beskytte Drew Brees, og også i den defensive backfield, hvor man må undvære Safety Kenny Vacarro og cornerback Jabari Greer.

De fravær minimerer DC Rob Ryans kreative muligheder, og det er rigtig gode nyheder for hjemmeholdet, der har haft det svært i kampe, hvor modstanderne har kunnet lukke ned mand-mod-mand i det bagerste forsvar. Samtidig husker man tilbage på nederlaget i Charlotte, der reelt sendte Saints i armene på Cowboys, hvordan Carolina Panthers med succes holdte Brees på bænken med et godt løbeangreb, og spørgsmålet er, om Saints har et svar på LeSean McCoy.
New Orleans Saints 24 @ 31 Philadelphia Eagles

Ingen kommentarer:

Send en kommentar