torsdag den 2. januar 2014

7 coaches frem for en krise-franchise

Allerede inden black monday den 30. december 2013 var Rob Chudzinski en færdig mand hos Cleveland Browns. Men var han i virkeligheden den bedst egnede til at stå i spidsen for holdet i næste sæson?

En 4-12 sæson var ikke tilfredsstillende for klubejer Jimmy Haslem og klubdirektør Joe Banner, hvilket fik dem til, til omverdenens mistro og flere spilleres harme, at smide den tidligere Carolina Panthers-træner på porten efter bare ét år i det varme sæde.

Profiler som D'Quell Jackson og Joe Thomas havde svært ved at tro på det, da de af flere reportere i søndags fik at vide, at 'Chud' ville få sparket, og de benyttede lejligheden til at rose deres nu tidligere træner i høje vendinger.

Mandag fulgte en pressekonference, hvor journalisterne  skød med skarpt mod Banner og Haslem, der forsvarede sig med at deres beslutning med, at fansne 'fortjente et bedre udfald i sæsonen' uden at tage hensyn til, at klubben reelt set kun havde to receivere på rosteren men fem(!) runningbacks, og iøvrigt også var 20 millioner dollars under salarycappen. Læg dertil, at Browns døjede med ustabilt quarterbackspil.

Og i al den tumult forsøgte 'Chud' og resten af klubben at vinde hver uge som en slags mirakelmager? Flere analytikere har pointeret, at holdet faktisk formåede at være konkurrencedygtige i flere kampe, hvor Browns på papiret burde være chanceløse. Udviklingen siden har ikke just været med til at overbevise NFL-verdenen om, at det historisk set så stolte franchise har ret meget styr på, hvad de egentlig vil.

Der har nemlig ikke været nogen ende på, hvor mange mulige kandidater der har været sat i forbindelse med det nu ledige job. Takket være general manager Mike Lombardis historie var Bill O'Brien den første kandidat, men han var en tabt sag for klubben, da Houston Texans forleden underskrev en aftale med den ombejlede Penn State-head coach, og navnene har så siden bare stået i kø. Her en liste:

- Josh McDaniels, OC, New England Patriots. En god bekendt af Lombardi, men måske ikke det hotteste navn i ligaen efter hans tid hos Denver Broncos samt en sæson lidt under par hos Patriots rent angrebsmæssigt.

- Dan Quinn, DC, Seattle Seahawks. Quinns forsvar i Seattle er statistisk set ligaens bedste, men er det en defensivt orienteret træner, som Browns reelt set har brug for? Browns havde ligaens 9. bedste defense i denne sæson, men sluttede langt nede i rækkerne når man kigger på angrebet.

- Gus Malzahn, HC, Auburn Tigers. På mandag står Malzahn og hans Tigers i BCS Championship-kampen (finalen om College Football-mesterskabet, red.), og det er hans evner til at få et hold til at præstere på kort tid, der angiveligt skulle have fået Browns til at fatte interesse. Men Malzahn ville være et sats grundet sin manglende NFL-erfaring.

- James Franklin, HC, Vanderbilt. Er kommet lidt ud af det blå de sidste dage som en mulig kandidat ifølge CBS Sports Jason La Canfora. I modsætning til Malzahn har Franklin NFL-trænererfaring via et tidligere job som positionstræner hos Green Bay Packers. Franklin er også en kandidat til det ledige job som HC hos Penn State.

- Jim Schwartz, eks-HC, Detroit Lions. Schwartz blev mere berettiget fyret hos Detroit Lions, efter at løverne ikke formåede at komme i slutspillet i NFC North, der ikke just var kompetitiv i denne sæson. I fem sæsoner gik Schwartz 29-51 i Detroit, og hans tid i klubben var præget af ballade i flere omgange, både på og udenfor banen.

- Todd Bowles, DC, Arizona Cardinals. Den tidligere interim-træner hos Miami Dolphins (2-1 i 2011) fik Cardinals tilbage på sporet rent defensivt i denne sæson, hvor holdet havde det 6. bedste forsvar i ligaen. Men vil man gå tilbage til Cardinals, efter at have haft tidligere DC Ray Horton i klubben i denne sæson?

Med andre ord er det ikke kandidater, der mangler. Angiveligt har Browns fået tilladelse til at interviewe McDaniels og Quinn, og mens McDaniels ifølge ESPN skal mødes med Browns FO-folk i denne weekend, er der ikke kommet noget frem om, hvornår klubben skal tale med Quinn.

Med andre ord er det ikke fordi, at der mangler mulige kandidater til det ledige job, spørgsmålet er snarere, i hvor høj grad andre trænere ville være interesseret i jobbet. Den sidste uges begivenheder har i hvert fald ikke just bidraget til at gøre jobbet mere eftertragtet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar